Friday, 22 July 2011

zaman persekolahan ^_^

Assalamualaikum & slm sejahtera...

Hari ini, aku berjumpa dgn 2 org kenalan...kenalan yg da lebih 10thn... (huh...sekejap je kan masa berlalu???)

First, aku jumpa cikgu tusyen aku dulu...Cikgu Roslan.  Cikgu ni dulu ajar aku tusyen masa aku Form 1-3, subject...math. & science.  Aku rasa beruntung dpt kenal dgn cikgu, bukan setakat aku dpt ilmu akademik...cikgu pun sudi bertukar pendapat dgn aku tentang kehidupan.  Siapa cakap cikgu tak boleh jd kawan kita...? boleh jer...yang penting kita tau membezakan status, elemen hormat-menghormati tetap dikekalkan.  Tapi yg paling menggembirakan aku, cikgu dah nak menamatkan zmn bujang dia tak lama lagi...yeah...like3!!! :)  ~~~ thanx cikgu belanja saya makan... :)

Second, ex-bf...ehh...kawan lama :) dtg lepak kat warung pakcik aku.  Haa...time ni lah keluar semua cerita zmn sekolah.  Bila imbau kembali, serius kelakar...tp biasalah, pengalaman mengajar kita erti kehidupan.  Biarlah aku gelarkan member aku ni Mr. H.  (ok, bukan Mr. Hamzah yer, tu ayah aku...hehehe)  Aku kenal Mr. H masa aku sekolah kat Sekolah Agama Bandar, ala...budak JB mana yg tak kenal Sekolah Agama Bandar yg kat Jln. Yahya Awal.  (kalau tak kenal, jgn ngaku budak JB eh...hehehe)  Perkenalan aku dgn dia bermula dgn mcm mana ek...aku pun tak berapa ingat, tp yang penting time tu kita berbalas surat...hahaha...zmn surat-menyurat...siap ada posmen lg tau.  Then kiteorg clash, dgn alasan nak tumpukan perhatian kat pelajaran, maklumlah...masa tu Mr. H da nak PMR...wah...kelasss u'ollss...demi pelajaran ku korbankan cinta...ahaks!!! Agak lama aku & dia tak berbual, sbb kiteorg jarang sgt2 berjumpa, kalau jumpa pun TERjumpa...jodohkan...hahahaha...Sekarang ni dia dah ada awek, aku doakan dia & awek dia berkekalan hingga ke jinjang pelamin, Amin...

Dulu masa sekolah, punyalah tak sabar nak habiskan zmn persekolahan, kononnya zmn persekolah...s**ks!
Ea ker...?  Bila fikir balik, dah habis sekolah, lagilah serabut...komitmen makin bertambah.  Zmn sekolah dulu, kita cuma perlu fokus kat pelajaran jer...tak payah nak serabut otak nak cari duit & kerja.  Dah habis belajar, mana nak fikir kerja, kos sara hidup, tempat tinggal...family...lagi...pasangan hidup!  Banyak kan...?  Kesimpulannya, adik2 yg masih bersekolah tu, hargailah saat2 terindah zmn sekolah, jgn hancurkan masa depan dgn tindakan bodoh yg akhirnya memakan diri sendiri.  :)

10 years ago, Mr. H gave this bear to me as my birthday present.
sweet kan??? :)

4 comments:

  1. adik2 dgr nasihat akak ni ye? :P

    ReplyDelete
  2. biasa la..kak long kot, adik2 mesti mau dgr ckp..haha

    ReplyDelete